Så här integrerar du WordPress med sociala medier

Att integrera WordPress med sociala medier är ett kraftfullt sätt att öka din webbplats synlighet, engagera din publik och driva mer trafik. Genom att dela ditt innehåll på sociala plattformar och låta besökare interagera med dina inlägg kan du bygga en starkare online-närvaro. I denna guide kommer vi att gå igenom hur du integrerar WordPress med sociala medier på olika sätt, inklusive att lägga till delningsknappar, bädda in socialt innehåll och använda plugins för att automatisera processen.

Steg 1: Lägg till delningsknappar

Delningsknappar gör det enkelt för besökare att dela ditt innehåll på sina egna sociala mediekonton, vilket kan öka din räckvidd och synlighet.

Använda ett plugin för sociala delningsknappar

 1. Logga in på din WordPress-dashboard: Gå till www.dindomän.com/wp-admin och logga in med dina administratörsinloggningsuppgifter.
 2. Navigera till Plugins > Lägg till nytt: Sök efter ett plugin för sociala delningsknappar, till exempel “Social Snap,” “ShareThis” eller “AddToAny.”
 3. Installera och aktivera pluginet: Klicka på “Installera nu” och sedan “Aktivera.”
 4. Konfigurera delningsknapparna: Gå till pluginets inställningar och välj vilka sociala medieplattformar du vill inkludera, samt var knapparna ska visas (t.ex. ovanför eller under inlägg).

Manuell integration av delningsknappar

Om du föredrar att inte använda ett plugin kan du lägga till delningsknappar manuellt genom att använda kod eller widgetar från sociala medieplattformar.

 1. Hämta delningsknappskod: Gå till den sociala medieplattformen (t.ex. Facebook, Twitter) och hämta koden för delningsknappar.
 2. Lägg till koden i din webbplats: Gå till Utseende > Widgets och lägg till en textwidget i din sidopanel eller sidfot. Klistra in delningsknappskoden i textwidgeten och spara.

Steg 2: Bädda in socialt innehåll

Att bädda in socialt innehåll på din webbplats kan öka engagemanget och ge dina besökare en bättre upplevelse.

Bädda in Facebook-inlägg

 1. Hämta inbäddningskoden: Gå till inlägget på Facebook som du vill bädda in. Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet av inlägget och välj “Bädda in.”
 2. Kopiera inbäddningskoden: Facebook ger dig en kod som du kan kopiera.
 3. Lägg till koden i din WordPress-post: Gå till inlägget eller sidan där du vill bädda in Facebook-inlägget och klistra in koden i textredigeraren.

Bädda in Twitter-inlägg

 1. Hämta inbäddningskoden: Gå till tweeten som du vill bädda in. Klicka på pilen i det övre högra hörnet av tweeten och välj “Bädda in Tweet.”
 2. Kopiera inbäddningskoden: Twitter ger dig en kod som du kan kopiera.
 3. Lägg till koden i din WordPress-post: Gå till inlägget eller sidan där du vill bädda in tweeten och klistra in koden i textredigeraren.

Bädda in Instagram-inlägg

 1. Hämta inbäddningskoden: Gå till Instagram-inlägget som du vill bädda in. Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet av inlägget och välj “Bädda in.”
 2. Kopiera inbäddningskoden: Instagram ger dig en kod som du kan kopiera.
 3. Lägg till koden i din WordPress-post: Gå till inlägget eller sidan där du vill bädda in Instagram-inlägget och klistra in koden i textredigeraren.

Steg 3: Använd plugins för social integration

Plugins kan automatisera och förenkla processen för att integrera sociala medier med din WordPress-webbplats.

Jetpack by WordPress.com

 1. Installera och aktivera Jetpack: Gå till Plugins > Lägg till nytt, sök efter “Jetpack by WordPress.com,” klicka på “Installera nu” och sedan “Aktivera.”
 2. Konfigurera social delning: Gå till Jetpack > Inställningar > Dela och aktivera alternativet för social delning. Välj vilka plattformar du vill integrera.
 3. Automatisera social delning: Jetpack kan också automatiskt dela dina nya inlägg på dina sociala mediekonton.

Social Warfare

 1. Installera och aktivera Social Warfare: Gå till Plugins > Lägg till nytt, sök efter “Social Warfare,” klicka på “Installera nu” och sedan “Aktivera.”
 2. Konfigurera delningsknappar: Gå till Social Warfare > Inställningar och välj vilka plattformar du vill använda samt anpassa utseendet på delningsknapparna.
 3. Använd delningsfunktioner: Social Warfare erbjuder avancerade funktioner som klick- och tweet-boxar och populära inläggsdelningsmoduler.

Steg 4: Engagera med besökare på sociala medier

Engagemang på sociala medier är viktigt för att bygga relationer med dina besökare och öka din webbplats synlighet.

Använd sociala medieflöden

 1. Installera ett plugin för sociala medieflöden: Gå till Plugins > Lägg till nytt och sök efter ett plugin som “Smash Balloon Social Photo Feed” eller “Feed Them Social.”
 2. Aktivera pluginet: Klicka på “Installera nu” och sedan “Aktivera.”
 3. Konfigurera ditt sociala medieflöde: Följ pluginets instruktioner för att ansluta dina sociala mediekonton och anpassa hur flödena visas på din webbplats.

Svara på kommentarer och meddelanden

 • Övervaka dina sociala mediekonton: Håll koll på kommentarer och meddelanden på dina sociala medieplattformar.
 • Svara snabbt: Försök att svara på kommentarer och meddelanden så snabbt som möjligt för att visa att du värdesätter dina följare.
 • Engagera i diskussioner: Delta i diskussioner och engagera dig med dina följare för att bygga en starkare relation.

Slutsats

Att integrera WordPress med sociala medier är ett effektivt sätt att öka din webbplats synlighet, engagera din publik och driva mer trafik. Genom att följa stegen i denna guide kan du enkelt lägga till delningsknappar, bädda in socialt innehåll och använda plugins för att automatisera och förbättra din sociala mediestrategi. Med rätt verktyg och metoder kan du skapa en stark online-närvaro och bygga en engagerad följarskara. Lycka till med att integrera WordPress med sociala medier!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *