Astra

Astra

Ett idealiskt nybörjartema med 70 designmallar!

Astra är ett vackert WordPress-tema som kan användas för portföljer, bloggar, företag, onlinebutiker och mer.

Den kostnadsfria versionen används på mer än 1 000 000 webbplatser, och det har fantastiskt stöd för WordPress-plugins för sidbyggare – så att du kan anpassa hela din webbplats via WordPress-temanpassaren.

Astra ger dig möjligheten att importera dussintals högkvalitativa webbdesigns vilket låter dig förvandla hela din webbplats med en knapptryckning.

Du kan utöka funktionaliteten genom att uppgradera till pro-versionen av temat, men ett antal gratistillägg finns också tillgängliga.

I den här artikeln ska jag visa dig varför Astra är så populärt (och gör det till en stark konkurrent till både Divi, från Elegant Themes och Elementor), gå igenom gratisversionen av plugins och förklara fördelarna med att uppgradera till Astra Pro, och vad det kommer att kosta dig.

Teamet bakom Astra

Astra är utvecklat av Brainstorm Force — ett WordPress-utvecklingsföretag som har funnits i mer än tio år och har över 60 anställda.

Astra WordPress-tema

Det är ingen överraskning att Astra integrerar med sidbyggare så effektivt, eftersom Brainstorm Force lanserade Ultimate Addons för Beaver Builder och Ultimate Addons för Elementor plugin-tillägg, så de har en avancerad förståelse för hur populära WordPress-sidbyggare fungerar.

De ligger också bakom e-postopt-in och lead generation plugin Convert Pro, Schema markup plugin Schema Pro och portföljpluginen WP Portfolio.

Brainstorm Force är otroligt aktiva inom WordPress-communityt. De deltar ofta i WordCamps från hela världen och deras gratis WordPress-plugins uppdateras regelbundet.

Vad erbjuder Astra?

Astra är ett mycket anpassningsbart WordPress-tema som har många fantastiska funktioner.

Den är superlätt, och utvecklarna säger att med standard WordPress-data bör en webbplats som använder Astra laddas på mindre än en halv sekund. De har tagit ett antal steg för att uppnå detta, inklusive att inaktivera jQuery och hålla resurser under 50 kb.

En sak som skiljer Astra från många andra teman är dess inbyggda stöd för populära WordPress-sidbyggare. Det integreras utan problem med sidbyggare som WPBakery Page Builder (tidigare Visual Composer), Beaver Builder, Thrive Architect, Elementor, Divi Builder, Brizy och Gutenberg.

Som du kommer att se senare kräver startsidans system att du använder Elementor, Beaver Builder, Gutenberg eller Brizy. Du behöver dock bara använda en av dessa fyra sidbyggare om du importerar en webbdesign.

Stödet för sidbyggare är ett stort försäljningsargument för Astra, eftersom det finns många WordPress-teman som inte har utformats med moderna sidbyggare i åtanke. Detta kan resultera i situationer där en snygg sida skapad av en sidbyggare inte passar in i det aktiverade WordPress-temat.

När du aktiverar Astra blir en ny inställningsruta tillgänglig när du redigerar inlägg, sidor och andra anpassade inläggstyper. Du kan ändra många vanliga sidinställningar här, till exempel var sidofältet visas och om innehållet är inrutat eller i full bredd. Funktioner som sidhuvud, sidtitel, utvald bild och sidfotsfält kan inaktiveras helt härifrån.

Det fantastiska med den här installationen är att du kan anpassa hur allt ser ut sida för sida.

När det kommer till design har Astra dig täckt. Vem som helst, oavsett teknisk erfarenhet, kan anpassa sin webbdesign genom WordPress-temanpassaren.

Ett problem som många WordPress-användare – inklusive jag – ibland möter är att det kan vara svårt att ändra ett temas design helt efter eget tycke. Det här är inget att oroa sig för med Astra.

Om du aktiverar Astra Starter Sites-plugin kan du importera ett antal förbyggda webbdesigns.

Mer än 70 olika designs är tillgängliga, och du hittar förbyggda alternativ för bloggar, företag, onlinebutiker, portföljer och mer.

För mig är detta en av de bästa anledningarna att använda Astra, eftersom det i huvudsak gör det till 70 WordPress-teman i ett (eller 35 i ett om du använder gratisversionen).

Astra designades så att nybörjare kunde skapa professionella webbplatser utan att röra någon kod. Emellertid har temat skapats med utvecklare i åtanke.

Den är redo för anpassade inläggstyper och har bra stöd för WooCommerce. Temat följer WCAG 2.0-standarder och följer SEO bästa praxis. Designen är också översättnings– och RTL-klar.

Hooks och filter gör att utvecklare enkelt kan infoga innehåll på webbplatser, medan icke-utvecklare kan använda den kostnadsfria Astra Hooks-plugin, vilket gör det enkelt att infoga unikt innehåll och kod på din webbplats.

Astra är 100% öppen källkod, så om du vill undersöka temats kod kan du göra det på Github.

Anpassa Astra

Astra kan laddas ner från WordPress eller direkt från temaområdet i din WordPress-administration.

Temat tvingar dig inte att installera några WordPress-plugins för att fungera, men du måste installera Astra Starter Sites WordPress-plugin om du vill importera en design till din webbplats (mer om detta senare).

Du hittar sidan ”Astra-alternativ” under WordPress-utseendemenyn.

Den här sidan är mer ett nav än en inställningssida, eftersom alla alternativ för temat finns i WordPress-temanpassaren.

Du hittar länkar till nyckelalternativ, såväl som länkar till gratis- och premiumplugins som utökar Astra, medan den här sidan också länkar till Astras dokumentationsområde, Facebook-grupp och kontaktsida.

Alla anpassningsalternativ finns i WordPress-temanpassaren, vilket innebär att du kan förhandsgranska alla ändringar du gör i realtid. Du kan också byta förhandsgranskningsläge från dator till surfplatta eller mobil.

Alternativen är fördelade på åtta sektioner på toppnivå och många underavdelningar. Denna enkla layout gör det enkelt att hitta inställningarna du vill ändra, även om du har möjlighet att lägga till en sökruta i temaanpassaren via ett plugin.

Det finns många användbara alternativ inom WordPress-temanpassaren.

För blogginlägg kan du ändra strukturen och aktivera och inaktivera metainformation. I sidfoten kan du enkelt ändra layouten och lägga till anpassad text.

Färger och typografi kan också enkelt ändras, och det finns snabblänkar till dina WordPress-menyer och widgets.

Om du uppgraderar till pro-versionen, eller installerar en av de många gratis plugin-tillägg som finns tillgängliga, kommer du att se många fler alternativ i WordPress-temanpassaren.

Astras startsidor

Astra Starter Sites WordPress-plugin hänvisas till på huvudsidan för Astra-alternativ till höger. Denna plugin är gratis att ladda ner.

När du har aktiverat den kommer du att se en ny sida i utseendemenyn som heter ”Astra Sites”.

Du kommer att bli ombedd att välja din favorit sidbyggare: Elementor, Beaver Builder, Gutenberg eller Brizy.

Om du väljer en design som använder till exempel Gutenberg, måste du ha Gutenberg-sidbyggaren aktiverad för att den ska fungera korrekt. Detta beror på att varje design skapades med hjälp av sidbyggarelement från en viss sidbyggarplugin.

När du har valt en sidbyggare kommer designerna för startsidan att visas med en anteckning om hur många designs som är tillgängliga för den.

Den visar att 70 designs fungerar med Elementor och Beaver Builder, tio med Gutenberg och 20 med Brizy. Dessa designs kan filtreras ytterligare efter typ av design: Alla, Blogg, Företag, e-handel, Gratis och Övrigt.

Premiumdesigner är märkta med en ”Agency”-etikett, som hänvisar till Astra Pro-paketen.

I skrivande stund fanns det 35 gratisdesigns och 35 premiumdesigns.

Standarden på alla designs, gratis och premium, är mycket hög.

Brainstorm Force har gjort ett fantastiskt jobb med hela systemet.

När du väljer en design visas en fullständig förhandsgranskning, och genom att bläddra på olika sidor kan du få en känsla för vad designen kan göra.

Till vänster på sidan finns en lista över de plugins som krävs för att designen ska fungera korrekt.

För Yoga Instructor-designen, var jag till exempel tvungen att installera Contact Form 7, Elementor och Ultimate Addons för Gutenberg.

”Installera plugins”-knapparna längst upp och längst ner på sidan kommer att installera alla nödvändiga plugins.

Jag stötte på ett litet problem i detta skede eftersom Elementor redan var installerat på min testwebbplats för WordPress. Därför, när installationsprogrammet försökte installera pluginen, sa den att målmappen redan fanns. För att lösa problemet var jag tvungen att ta bort Elementor så att jag kunde installera pluginen igen från den här sidan. Detta är helt klart en bugg som de måste åtgärda i en framtida uppdatering.

När alla plugins är installerade ändras knapparna ”Installera plugins” till ”Importera den här webbplatsen”.

En varning visas när du väljer att importera en webbdesign. Detta är en påminnelse om att du inte bör utföra importen på en livewebbplats och att upphovsrättsskyddade bilder inte kommer att importeras.

När webbdesignen har importerats ändras knappen till ”Klar”. Visa webbplats!. Om du klickar på den kommer din webbplats att laddas och du kan se hur designen ser ut.

Bortsett från ett par upphovsrättsskyddade ikoner och bilder såg min webbplats identisk ut med den som visades i förhandsgranskningsområdet.

Utöka Astra med gratis plugins

På sidan med Astra-alternativ ser du en ruta som säger att du kan utöka Astra med gratis plugins. Totalt 12 plugins listas här.

Insticksprogrammet Unlist Posts & Pages skapades av Nikhil Chavan, men alla andra gratis plugins som listas skapades av Brainstorm Force.

Astra gratis plugins

Fem av de kostnadsfria plugin-programmen designades specifikt för Astra WordPress-temat.

Det finns ett bra argument för att denna extra funktionalitet integreras i huvudtemat, men jag uppskattar att genom att hålla den här funktionaliteten åtskild håller de kärnversionen av Astra lätt.

Astra Hooks-plugin lägger till en ny Hooks-sektion till WordPress-temanpassaren för att hjälpa dig att enkelt infoga innehåll, kortkoder och Javascript.

Astra Customizer Reset-plugin lägger till ett alternativ i temaanpassaren för att återställa alla inställningar. Det är ett användbart plugin, även om det förvånar mig att detta inte har byggts in direkt i temaanpassaren.

En annan cool WordPress-plugin för Astra är Home Page Banner for Astra Theme. Som pluginnamnet antyder lägger detta till ett alternativ i WordPress-temanpassaren för att lägga till en banner på din hemsida.

Det låter dig ändra stilen på bannern, bilden, texten, utfyllnad och mer.

De andra gratis plugins fungerar utmärkt med Astra, men kan också användas med andra WordPress-teman.

Custom Fonts och Custom Typekit Fonts kan användas för att installera anpassade teckensnittsfiler och Typekit-teckensnitt.

Om du använder Gutenberg kanske du vill ge Ultimate Addons för Gutenberg ett försök. Det lägger till 16 ytterligare block till din sidbyggare, såsom en inforuta, inläggslayouter och prislista. Kolla in deras officiella hemsida för att se demos av varje block.

Sidebar Manager är också ett användbart plugin. Det är en lättviktslösning som förenklar processen att skapa nya sidofält och hantera dem.

Den sista gratis plugin som rekommenderas är Templator. Detta är ett intressant nytt plugin som låter dig spara dina sidor och mallar i molnet. Du kan sedan exportera dem till vilken webbplats som helst.

För tillfället fungerar det bara med Elementor. Men de kommer att lägga till stöd för Beaver Builder och Divi Builder i framtiden.

Astra Pro

Det är lätt att se varför gratisversionen av Astra är installerad på mer än 200 000 webbplatser. Det är lätt att använda och har ett stort urval av webbdesigner, och det finns ytterligare plugins tillgängliga som utökar funktionaliteten ytterligare.

Om du vill låsa upp den fulla potentialen hos Astra WordPress-temat måste du uppgradera till premiumversionen.

Förutom att få prioriterat stöd från utvecklarna erbjuder Astra Pro många nya funktioner via moduler. De som köper ett av paketen får också tillgång till det fullständiga designbiblioteket för startsidan.

Totalt 18 pro-moduler ingår i Astra Pro.

De flesta av modulerna utökar och förbättrar funktionaliteten som är tillgänglig i WordPress-temanpassaren, och du kan aktivera och inaktivera moduler som du vill.

Modulen Färger och bakgrund kan användas för att ändra färgen på nästan vilken del av din design som helst, medan typografimodulen lägger till många fler alternativ för att anpassa och styla dina typsnitt. Avståndsmodulen lägger till fler alternativ för marginaler och utfyllnad.

Om du vill ändra din blogg eller arkiv sidor mer bör du aktivera Blog Pro. Det låter dig visa en författares biografi under blogginlägg, ladda ett tidigare blogginlägg under det nuvarande och ta bort utfyllnad från den utvalda bilden.

Astra Pro lägger också till många ytterligare layoutalternativ.

Mobile Header låter dig visa en anpassad rubrik på responsiva enheter som surfplattor och smartphones.

Header Sections lägger till ett nytt avsnitt ovanför och under rubriken, vilket är användbart för att lägga till banners och annat innehåll. Du kan också använda modulen Sticky Header för att visa en fast rubrik högst upp på sidan.

Modulen Sidhuvuden låter dig skapa mer avancerade rubriker. Du kan visa sidrubriken mot en stor bakgrundsbild och visa navigeringslänkar för brödsmulor.

En av de coolaste modulerna är Nav Menu, som låter dig förvandla dina gamla tråkiga navigeringsmenyer till komplexa megamenyer.

Du kan visa menyalternativ i kolumner, använda färger, använda bakgrundsbilder, markera etiketter och mer.

Dessa ytterligare funktioner kan förbättra navigeringen avsevärt eftersom du kan visa många fler länkar inom samma meny.

Modulen Anpassade layouter ger dig möjlighet att spara anpassade layouter för sidhuvud, sidfot, 404-sidor och krokplatser. Layouter kan sparas och enkelt läggas till i andra delar av din webbplats.

Däremot förbättrar modulen Site Layouts WordPress-temanpassaren genom att ge dig mer kontroll över designens bredd och behållare.

Scroll To Top låter dig lägga till en rullningsknapp längst ner till vänster eller längst ner till höger på sidorna. Du får full kontroll över dess stil och ikonstorlekar, såväl som om den visas på stationära datorer, mobila enheter eller båda.

Footer Widgets erbjuder sju olika layouter för ditt sidfotsområde.

Du får kontroll över vadderingen och bredden på widgetområdet. Färg- och typografiinställningar är också tillgängliga.

Integrationsmoduler finns tillgängliga för Easy Digital Downloads, WooCommerce, LearnDash och LifterLMS. Aktivering av dessa moduler ger dig mer kontroll över hur dessa plugins integreras med din webbplats layout och stil.

Den sista modulen är White Label, som du kan använda för att göra om Astra som din egen produkt. Detta är något designbyråer kommer att tycka är fördelaktigt, eftersom det hindrar kunder från att veta vilket WordPress-tema byrån använder för att skapa deras webbplats.

Jag tror att de flesta webbplatsägare som använder Astra kommer att uppgradera vid något tillfälle eftersom tilläggsmodulerna låser upp hundratals nya alternativ – särskilt som Astra Pro är tillgänglig från endast $59 per år.

Astra Pro Prissättning

Astro Pro är ett prisvärt WordPress-tema. De som vill uppgradera kan välja ett av tre paket, som alla inkluderar Astra Pro-modulerna som jag behandlade i det sista avsnittet.

Astra Pro-paketet kostar $59 per år, Essential Bundle kostar $169 per år och Growth Bundle kostar $249 per år. Dessa paket kan köpas på livstidsbasis utan årliga avgifter till en kostnad av $249, $499 respektive $699.

Alla paket kommer med en 14-dagars utan krångel 100% pengarna-tillbaka-garanti, och det finns ingen begränsning på hur många webbplatser du kan installera temat på.

Astra Pro-paketet ger dig alla Astra Pro-moduler och tillgång till premiumstöd från temautvecklarna.

Uppgradering till Essential Bundle ger tillgång till alla webbdesigner för startsidan och Brainstorm Forces WP Portfolio-plugin.

Du kan också välja antingen Ultimate Addons för Beaver Builder eller Ultimate Addons för Elementor. Båda dessa plugins fungerar smidigt med Astra Pro, så de är ett bra tillägg.

Utöver allt som nämns ovan, uppgradering till hela tillväxtpaketet ger dig båda dessa byggarplugins tillsammans med Convert Pro och Schema Pro.

Med andra ord, när du uppgraderar till hela Growth Bundle får du tillgång till Astra Pro och alla andra Brainstorm Force-produkter.

Vilket Astra Pro-paket ska du välja?

Vilket Astra Pro-paket som är rätt för dig beror på dina krav och även din budget.

Ingångspaketet är perfekt om du inte behöver tillgång till ytterligare design för startsidan och inte vill använda någon av de extra plugins som Brainstorm Force säljer.

På egen hand säljs WP Portfolio från $49 per år, Ultimate Addons för Beaver Builder från $69 per år, Ultimate Addons för Elementor från $49 per år, Convert Pro från $99 per år och Schema Pro från $79 per år.

Om du redan planerar att köpa några av dessa plugins är det vettigt att uppgradera till en av de högre premiumpaketen. Om inte, skulle jag rekommendera att spara pengar och hålla fast vid nybörjarpaketet.

Slutgiltiga tankar

Astra är utan tvekan ett av de bästa gratis WordPress-teman som finns.

Temat låter dig enkelt importera dussintals professionella webbdesigns, och det finns ett bra urval av gratis plugins som utökar funktionaliteten.

Jag är säker på att de flesta användare kommer att uppskatta att alla alternativ finns i WordPress-temanpassaren också, eftersom det gör anpassningen enklare.

Trots att gratisversionen är solid tror jag att de flesta WordPress-användare som använder Astra på en livewebbplats så småningom kommer att uppgradera till Astra Pro.

Från endast $59 per år ger det dig premiumstöd och hundratals nya styling- och layoutalternativ. De som väljer ett premiumpaket med högre nivåer kommer också att kunna använda startsidans webbdesigns märkta som ”Agency” och kunna ladda ner andra premium Brainstorm Force-plugins.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *