OceanWP

OceanWP WordPress: Snabbt, anpassningsbart och sidbyggarvänligt! OceanWP är ett snabbt laddat WordPress-tema som har bra stöd för tredjepartsplugins och dra-och-släpp-sidbyggare.

OceanWP

Dessutom låter dess temademosystem dig förvandla din webbplats genom att klicka på en knapp.

OceanWP erbjuder många fantastiska funktioner direkt från förpackningen, och dess funktioner kan också förbättras med en mängd gratis och premium plugin-tillägg. Fler temadesigner är också tillgängliga om du uppgraderar till OceanWP Core Extensions Bundle.

Det är därför ingen överraskning att designen är extremt populär. Den kostnadsfria versionen av temat används på mer än 300 000 webbplatser (vilket gör det till en stark konkurrent till både Divi, från Elegant Themes och Elementor), och det har ett nästan perfekt femstjärnigt betyg på WordPress.

I den här artikeln kommer jag att visa dig vad OceanWP har att erbjuda och hur du kan använda det för att bygga en professionell webbplats.

Det mångsidiga WordPress-temat

OceanWP har en modern WordPress-design – det är lyhört och kan stödja flera språk.

WooCommerce-integrationen är fantastisk, med många WooCommerce-tweaks inbyggda direkt på webbplatsen – designen har till exempel en kundvagnspopup och en flytande bar i kundvagnen. Det finns också ett snabbvisningsläge som låter en kund se en produkt utan att lämna sidan.

Ett vanligt problem för icke-designers (som jag själv) är att det kan vara svårt att ändra ett WordPress-tema utöver dess ursprungliga design. Visst, att ändra färger och teckensnitt är ganska enkelt, men WordPress-teman gör det inte alltid lätt att ändra den övergripande strukturen.

Detta är inte ett problem med OceanWP. Du kan välja mellan många professionella WordPress-designer som kan importeras till din webbplats med hjälp av temademosystemet.

Kvaliteten på temademos är hög.

Även om alla designs kan användas för en mängd olika webbplatstyper, har de flesta designats för ett specifikt syfte, till exempel en onlinebutik eller en företagswebbplats.

Det finns mer än 20 plugin-tillägg tillgängliga för OceanWP, och dessa kan användas för att lägga till fler stilalternativ, ytterligare widgets för sidbyggare, nya anpassade inläggstyper och mer.

Premium-förlängningarna kan köpas som ett paket eller på egen hand för $9,99 per år.

Om du använder ett äldre WordPress-tema kan du upptäcka att de snygga sidorna du har skapat med hjälp av en dra-och-släpp-sidbyggare, som Divi, kläms ihop i en liten arbetsyta i mitten av sidan.

Tack och lov skapades OceanWP med sidbyggare i åtanke.

På varje sida kan du definiera om sidofält, sidhuvuden och sidfötter ska visas. Du kan även styra andra viktiga sidinställningar, som logotypen och marginalerna.

Denna kontrollnivå innebär att du kan skräddarsy varje sida som du vill och säkerställa att webbplatsens struktur och innehåll är i harmoni.

Även om det finns 13 premium plugin-tillägg tillgängliga för OceanWP, finns det också en generös mängd funktionalitet som är gratis.

Installera OceanWP & Rekommenderade plugins

OceanWP kan laddas ner från WordPress eller direkt från temansidan i WordPress administrationen.

När du har aktiverat OceanWP kommer du att få se ett meddelande som rekommenderar att du installerar tre WordPress-plugins: Elementor, Ocean Extra och WP Forms.

Utvecklarna bör verkligen betona att Ocean Extra är en obligatoriskt plugin – inte en rekommenderad plugin. Vitala temafunktioner, som OceanWP-kontrollpanelen, kommer inte att visas om inte Ocean Extra är aktiverat.

Det är vanligt nu för plugin-utvecklare att ta användare till en startsida efter aktivering, eller visa ett välkomstmeddelande högst upp på varje sida.

Jag förstår varför utvecklare gör detta, men när flera WordPress-plugins aktiveras samtidigt kan det vara överväldigande.

Jag tyckte att detta var fallet med OceanWP när jag aktiverade Elementor, Ocean Extra och WP Forms samtidigt.

Efter att ha aktiverat de rekommenderade plugin-programmen omdirigerades jag till startsidan för WP Forms. WP Forms välkomstsida fick sidan att se lite rörig ut.

Även efter att ha flyttat till en annan sida på min webbplats bombarderades jag fortfarande med meddelanden. Jag fick rådet att köra installationsguiden, ladda ner Ocean Sticky Header-tillägget, välja anonym plugin-datainsamling för Elementor och lämna ett betyg på WordPress för OceanWP.

Det var som sagt överväldigande.

Jag stöder fullt ut funktionalitet som sidbyggnad och kontaktformulär som läggs till ett tema genom att använda plugins. Det finns inget behov av att uppfinna hjulet på nytt, så att förbättra funktionaliteten genom plugins är nästan alltid den bästa vägen.

Jag tror dock att utvecklarna av OceanWP behöver förbättra denna del av installationsupplevelsen till förmån för nya WordPress-användare.

Konfigurera din webbplats

Installationsguiden för OceanWP hjälper dig att komma igång med temat.

Den kostnadsfria Ocean Extra-tillägget måste aktiveras för att installationsguiden ska vara tillgänglig.

Du kan välja en webbdesign på nästa sida.

Alla 13 gratis demos kan förhandsgranskas och sedan installeras från den här sidan. Om du föredrar det kan du hoppa över detta steg.

Jag valde att importera resedemon.

Jag fick då rådet att importera innehåll till en ny WordPress-installation. Du kan rensa din databas med ett plugin för WordPress-databasåterställning som WP Reset, Advanced WordPress Reset eller Reset WP.

Flera plugins har också markerats som krävs på denna sida. Förutom de rekommenderade plugins som jag hade aktiverat tidigare, blev jag tillsagd att också installera gratis plugins Custom Sidebar och Social Sharing.

Konstigt nog var två premiumplugins, Sticky Header och Elementor Widgets, också markerade som nödvändiga. Jag blev förvånad över detta eftersom resedemon var gratis att installera.

Dessa två plugins kostar $9,99 vardera per år. De är inte dyra, men jag tror inte att någon gratis demodesign borde kräva en premiumplugin för att fungera korrekt. Det framstår som ett lömskt sätt att tvinga användare att uppgradera.

Tack och lov kan du hoppa till nästa steg utan att installera dem. Detta betyder dock att det slutliga resultatet inte matchar temaförhandsvisningen.

Längst ner på denna sida kan du också bekräfta vilken data du vill importera. Alla alternativ är markerade som standard.

På nästa sida kan du anpassa viktiga inställningar för din webbplats, såsom logotypen, webbplatsens titel och slogan.

Den här sidan låter dig också välja standardfärger för din webbdesign och länkar.

Som standard är alla färger nedtonade, så du måste välja var och en från färgväljaren. Jag skulle älska att se förinställda färgscheman tillgängliga i detta skede så att icke-designers har en utgångspunkt.

På nästa sida kommer du att bli ombedd att registrera dig på OceanWPs e-postlista i utbyte mot en bonusvideo. Du kan hoppa över detta och besöka din nya webbdesign.

Jag var först imponerad av hur bra min hemsida såg ut efter att ha importerat demon, men när jag grävde lite djupare blev jag lite irriterad.

Det första jag märkte var att min webbplatsnavigeringsmeny inte förblev fixerad eftersom jag inte hade köpt premium-tillägget Sticky Header.

Vid närmare granskning var min hemsida mestadels ganska så naken eftersom jag inte hade installerat premium Elementor Widgets-tillägget.

Elementor Widgets-tillägget innehåller en bloggrutnätswidget för att visa inlägg. Utan tillgång till den här funktionen kunde jag inte publicera mina inlägg i det rutnätsformat jag ville ha i resedemon.

Sammantaget tror jag att installationsguiden är en bra sak. Nybörjare kommer att finna det till stor hjälp när de initialt konfigurerar sin webbplats med OceanWP.

Hela poängen med en installationsguide är att förenkla processen för att komma igång. Jag tror att installationsguiden borde ha byggts in i själva OceanWP-temat snarare än att kräva att OceanWP-pluginen skulle aktiveras, eftersom detta skulle ha förbättrat installationsprocessen för nybörjare. Utvecklarna kunde ha rekommenderat WordPress-plugins även under denna fas för att bättre förklara fördelarna med varje plugin. Det hade varit mer meningsfullt att göra det på det här sättet, eftersom installationsguiden redan har en sida som ber om att plugins ska installeras.

Ett större problem är att gratis temademos kräver premiumtillägg för att fungera korrekt. Detta måste ändras.

Efter att ha importerat resedemon, kollade jag pluginkraven för de andra designerna och fann att alla gratistemadesigner krävde premiumplugins för att fungera korrekt. Varenda en. Många temademos krävde att så många som fyra premium plugin-tillägg skulle aktiveras för att användaren skulle kunna återskapa designen de förhandsgranskade.

För vissa designs är allt du förlorar funktionaliteten att använda en fast navigeringsmeny – men för andra kommer du att förlora viktiga temaelement.

Jag skulle vilja se utvecklarna ta itu med det här problemet och ändra de kostnadsfria temademonerna så att de är 100% gratis att använda.

Anpassa din OceanWP-webbplats

När Ocean Extra har aktiverats kommer temapanelens meny för OceanWP att visas i din adminmeny. Det kallas ”Theme Panel” – även om jag tycker att ”OceanWP” skulle vara mer lämpligt.

På sidan med huvudtemapanelen kan du aktivera och inaktivera avsnitt från WordPress-temanpassaren. Du kommer troligen att hålla alla avsnitt aktiverade.

Nedan hittar du länkar till viktiga inställningar i anpassaren, som att ladda upp din logotyp och ändra din rubrik.

Installationsguiden kan också köras igen från denna sida.

Integrationer med tredjepartstjänster finns på fliken integrationer.

Om inga plugin-tillägg är aktiverade ser du bara integrationsalternativ för MailChimp.

OceanWP har sitt eget mallsystem. Du kan skapa nya mallar med WordPress visuella redigerare och återanvända dem när som helst med en kortkod.

Detta är användbart om du ofta lägger till samma innehåll i inlägg och sidor.

Om du till exempel skapade en mall för en kampanj kan du lägga till erbjudandet i nya inlägg och sidor genom att helt enkelt använda kortkoden. Detta kan vara extremt användbart eftersom det innebär att innehåll som används ofta kan ändras på en central plats och användas för att uppdatera hundratals sidor.

En av de mindre kända funktionerna i OceanWP är också en av mina favoriter.

På sidan med skript och stilar kan du aktivera och inaktivera dussintals Javascript- och CSS-element. Om du inaktiverar funktioner som du inte använder kommer du att minska den totala storleken på dina sidor, vilket i sin tur snabbar upp dina laddningstider.

Alla temainställningar kan exporteras till en .dat-fil, vilket är användbart om du vill säkerhetskopiera dina föredragna inställningar eller behöver överföra OceanWP från en testmiljö till en livewebbplats.

Stilalternativen och webbplatsinställningarna som konfigureras via installationsguiden kan ändras via WordPress-temanpassaren.

Tidigare var användarna tvungna att installera plugin-programmet Demo Import Extension för att importera demos till sin webbplats. Denna funktionalitet har nu överförts till Ocean Extra på sidan ”Installera demonstrationer”.

”Alla gratis demos har införlivats i den senaste versionen av Ocean Extra-plugin, så Ocean Demo Import-plugin kan tas bort från din webbplats.”

Processen är identisk: Du kommer att se en lista över ”gratis” demos som är tillgängliga att installera; det finns en förhandsgranskning tillgänglig för varje demo, och genom att klicka på en design visas vilka plugins som krävs för den.

Totalt erbjuder OceanWP 13 gratis demos och 21 pro demos.

Det går inte att förneka kvaliteten på dessa demos: Alla – gratis och premium – har skapats till en hög standard. Utan tvekan är det en av de bästa funktionerna hos OceanWP, eftersom det låter dig förvandla din webbplats till något speciellt.

Kolla in huvuddemossidan på OceanWP för att få en bättre känsla för standarden på OceanWP:s demodesigner.

Den sista sidan i temapanelen är en kampanj för OceanWP premium-tillägg.

Ett OceanWP-inställningsområde finns under WordPress visuella redigerare för alla inlägg, sidor och anpassade inläggstyper. Alla inställningar som definieras här är specifika för sidan i fråga och kommer inte att tillämpas på andra sidor på din webbplats.

Antalet tillgängliga alternativ i den här inställningsrutan är fantastiskt.

Som nämnts tidigare kan du inaktivera delar av designen som sidhuvud, sidfot och sidofält. Du kan också ändra rubrikstilen.

Kortkoder kan läggas till före och efter viktiga delar av dina sidor, och du kan ändra logotypen och navigeringsmenyn som används.

Dessa inställningar kan vara användbara för specifika delar av din webbplats. Om du till exempel har ett dokumentationsområde på din webbplats kan du ladda upp en logotyp med olika varumärken och länka till nyckeldokumentation direkt från huvudmenyn.

Titlar kan ändras helt. Du kan ändra titeln, underrubrik och stilen på titeln. Alternativt kan du inaktivera den helt. Du kan anpassa breadcrumbs och din sidfot på liknande sätt.

Unika postformatalternativ finns också tillgängliga för ljud, video, länkar, citat och mer.

Att kunna anpassa varje sida på din webbplats som du vill gör OceanWP mycket kraftfullt. Möjligheterna är obegränsade.

Använda temaanpassaren

De allra flesta inställningar och stilalternativ finns i WordPress-temanpassaren.

Alla ändringar du gör här kan förhandsgranskas i realtid för stationära datorer, surfplattor och smartphones.

Avsnittet för allmänna inställningar är där du kan hitta många viktiga webbplatsinställningar. Härifrån kan du ändra stilen på din webbplatsdesign och layoutstilen för huvudområdena på din webbplats, och även kontrollera sidnumreringen.

Typografi kan modifieras för varje element på din webbplats, men det område som sticker ut för mig är rubriken.

De flesta temademos har flera rubrikstilar. Färger, stoppning, marginaler och mer kan enkelt ändras. Stora bild- och videobanners kan laddas upp för din header för att få din webbplats att sticka ut.

Alternativen för din blogg är också fantastiska. Du kan använda stora bilder, miniatyrer eller en rutnätslayout, och bloggelement kan aktiveras och inaktiveras med ett knapptryck.

Sidfoten låter dig definiera om den ska visas på surfplattor och smartphones, och du kan skapa ditt eget upphovsrättsmeddelande med hjälp av kortkoder.

Vi ser att fler och fler temautvecklare anammar WordPress-temanpassaren istället för att använda en traditionell alternativsida som drivs av en alternativpanel som Redux Framewor. Det här passar mig bra.

Temaanpassaren är inte alltid det snabbaste sättet att göra webbplatsändringar, men det är ett litet pris att betala för att kunna se ändringar när du gör dem.

OceanWP plugins

Kärnfunktionaliteten hos OceanWP kan utökas genom att använda plugin-tillägg. I skrivande stund fanns det 20 plugin-tillägg och sju av dessa var gratis att ladda ner. OceanWP-webbplatsen listar fortfarande den numera nedlagda Demo Import-tillägget, vilket är anledningen till att det står att det finns 21 plugin-tillägg.

De sju gratis tilläggen är: Stick Anything; Modalt fönster; Posts Slider; Anpassade sidofält; Produktdelning; Social Sharing och naturligtvis Ocean Extra. Alla dessa plugins kan laddas ner från WordPress eller direkt från ditt WordPress-administratörsområde.

Du är redan bekant med Ocean Extra. Denna plugin-tillägg är nödvändig för att importera temademos, temapanelen, skript och stilar och mer. Den bör designas efter behov, eller så bör funktionaliteten byggas in direkt i OceanWP.

Stick Anything är en enkel plugin som låter dig fästa ett visst CSS-element på din sida. Detta kan användas för logotyper, formulär och mer.

Modalt fönster kan användas för att lägga till innehåll i ett modalt fönster och visa knappen var du vill.

Posts Slider låter dig visa dina blogginlägg i vackra bilder. Du har full kontroll över storleken på miniatyrbilder som används, antalet bilder och deras hastighet. Du kan också begränsa bilderna till inlägg från endast en kategori.

Custom Sidebar låter dig skapa ett obegränsat antal sidofält. Det finns många andra sidofältsplugins tillgängliga för WordPress, men du kanske vill prova den här eftersom den låter dig hantera sidofält direkt från OceanWP-temapanelen.

Plugin-programmet ”Produktdelning” låter WooCommerce-användare visa knappar för delning av sociala medier under produkter.

Om du vill lägga till delningsknappar under blogginlägg måste du använda Social Sharing. Pluginen stöder flera sociala medietjänster, inklusive Twitter, Facebook, LinkedIn och Pinterest. Jag blev positivt överraskad över hur snygga delningsknapparna var i denna plugin.

De gratis plugin-tilläggen som är tillgängliga för OceanWP är okej, men förutom OceanWP Extra är de inte riktigt specifika för OceanWP.

Därför, om du vill lägga till bilder, anpassade sidofält eller knappar för delning av sociala medier, kanske du vill titta på alternativen.

OceanWP Premium Extensions

Tretton premium plugin-tillägg är tillgängliga för OceanWP.

Tilläggen är:

 • Helskärm
 • Cookiemeddelande
 • Popup-inloggning
 • Instagram
 • White Label
 • Portfölj
 • Woo Popup
 • Sticky Footer
 • Elementor Widgets
 • Sidopanel
 • Klibbigt sidhuvud och sidfot
 • Bildtext

Utvecklarna har prissatt tilläggen konkurrenskraftigt, där var och en säljs för endast $9,99 per år.

Om du lägger till en förlängning i din varukorg, kommer du att uppmuntras att dra nytta av OceanWP core extensions-paketet, som inkluderar alla premium-tillägg, som erbjuds för $34,99. Den personliga licensen för detta paket kostar normalt $39,99 per år, så se till att du klickar för att köpa en förlängning för att få tillgång till erbjudandet och spara dig $5.

Utöver alla kärntilläggen ger paketet dig tillgång till 12 månaders support och uppdateringar, och tillgång till 21 pro-demodesigner.

Alla tre licensalternativen ger dig tillgång till samma innehåll. Användningen ökar dock när du spenderar mer. Affärslicensen på $79,99 per år ger support och uppdateringar för tre webbplatser, och den obegränsade licensen på $129,99 per år tar helt bort användningsbegränsningar.

Premium-tilläggen kan hjälpa dig att göra många olika saker.

Helskärm låter dig skapa en helskärmsrullande webbplats, och du kan justera rullningshastigheten och navigeringsfärgen för att hjälpa dig att visa ditt innehåll på det sätt du vill. Du måste aktivera Elementor för att använda detta tillägg.

Cookiemeddelande kommer att informera webbplatsbesökare om att du använder cookies för att följa EU:s cookielagstiftning GDPR-förordning. Den kommer med två stilar, och du kan ändra texten som visas för användarna.

Fotografer som använder Instagram kommer att uppskatta Instagram-plugin, som hämtar bilder från ditt konto. Men om du vill visa bilder på din webbplats, kanske du också vill överväga Portfolio.

Portföljplugintillägget hjälper dig att visa en portfölj med bilder med hjälp av en sidmall eller kortkod. Du kan ändra portföljens stil och typografi och filtrera innehåll efter kategorier, taggar och mer.

Utvecklare kommer att älska Ocean Hooks-förlängningen. Du kan använda denna plugin för att infoga PHP-kod och kortkoder på alla delar av din webbplats.

Hooks kan aktiveras sida för sida och kontrolleras via OceanWP-inställningsrutan. Det finns några fantastiska funktioner tillgängliga för det, som att begränsa det genom villkorlig logik och användarroller.

En annan plugin som utvecklare bör titta på är White Label, som låter dig ersätta alla OceanWP-varumärken med dina egna.

Medan OceanWP fungerar bra med alla WordPress-sidbyggare, är integrationen med Elementor lite mer raffinerad. Om du använder Elementor med OceanWP är Elementor Widgets ett värdefullt köp.

Insticksprogrammet lägger till mer än 40 unika Elementor-innehållswidgets, vilket avsevärt utökar vad du kan skapa med Elementor i arbetsytan.

Det finns widgets för designelement, banners, bilder, formulär, WooCommerce-produkter, inlägg och mer.

Två popup-plugins är tillgängliga för OceanWP.

Woo Popup visar ett meddelande till kunder när de klickar för att köpa en vara och informerar dem om att produkten har lagts till i deras kundvagn. Insticksprogrammet låter dig ändra storleken, stilen och innehållet i popup-fönstret.

Popup Login kommer att ladda ett formulär för att skapa ett konto, logga in och återställa ett lösenord.

De återstående plugin-tilläggen lägger till ytterligare designfunktioner.

Sidopanelen lägger till en responsiv sidopanel på sidan av din sida som kan stängas av användare när som helst. Du definierar vilka widgets som visas här och hur panelen ser ut och fungerar.

Sticky Header, som är markerat som obligatoriskt i de flesta gratis OceanWP-temademos, kan användas för att hålla rubriken fixerad överst på sidan. Insticksprogrammet låter dig bestämma höjden på den klibbiga rubriken och om den visas på mobilen.

På liknande sätt kan Sticky Footer användas för att fästa en sidfot längst ner på varje sida.

Det sista premiumtillägget är Footer Callout. Detta kan användas för att visa en framträdande stapel ovanför din sidfot. Stilen kan enkelt ändras och den kan aktiveras eller inaktiveras för specifika sidor.

Vissa premiumtillägg lägger bara till lite extra funktionalitet till din webbplats, men andra, som Ocean Hooks och Elementor Widgets, är ganska betydande.

För $9,99 vardera är ingen av dessa plugins dyra, men jag tror att $34,99-erbjudandet för alla premiumtillägg och proffsdemos är fantastiskt värde för pengarna.

Slutgiltiga tankar

De av er som letar efter en bra gratis WordPress-design kommer att uppskatta vad OceanWP har att erbjuda.

Temat placerar de flesta design- och stylingalternativen i WordPress-temanpassaren så att du kan se hur ändringar ser ut i realtid. Nybörjare kommer att uppskatta hur mycket detta hjälper när de gör ändringar.

De ytterligare inställningarna som visas under WordPress visuella editor kan användas för att unikt anpassa varje sida på din webbplats. Detta öppnar obegränsade möjligheter för hur du bygger din webbplats.

Sidbyggare stöds också bra, eftersom du kan inaktivera sidelement, såsom sidhuvud, sidfot och sidofält, genom att klicka på en knapp. Det är dock värt att notera att OceanWP har bättre integration med Elementor än andra sidbyggare.

Jag tycker att utvecklarna borde förbättra installationsprocessen av OceanWP för nybörjare, och kanske lägga till funktionaliteten hos Ocean Extra direkt i själva temat. Ett större problem är dock implementeringen av OceanWP:s gratis temademos.

Temademosystemet är utan tvekan en av de bästa funktionerna i OceanWP, eftersom det ger användarna tillgång till en katalog med design av hög kvalitet. Det är därför en besvikelse att de för att fungera korrekt så kräver varje enskild gratis temademo en premium plugin.

I det avseendet är den fullständiga versionen av OceanWP en bättre representation av vad OceanWP kan göra. Varje premium plugin-tillägg är konkurrenskraftigt prissatt till $9,99 per år, men den personliga licensen som är tillgänglig för $34,99 är det bästa köpet.

Genom att köpa kärntilläggspaketet får du ett helt år av support och uppdateringar, tillgång till alla premium plugin-tillägg och tillgång till alla pro-tema-demos.

Om du vill lära dig mer om OceanWP rekommenderar jag att du installerar gratisversionen för att själv se hur det fungerar. Du kan lära dig mer om temat, tillgängliga temademos och tillgängliga plugin-tillägg på den officiella OceanWP-webbplatsen.

Dessutom, om du är intresserad av att titta igenom några exempel på webbplatser som faktiskt använder OceanWP, så finns även en möjlighet till det.

Kolla in det omfattande dokumentationsområdet också, som innehåller videohandledningar och skriftliga handledningar om alla viktiga funktioner i OceanWP, och förklarar hur varje plugin-tillägg fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *